Zpět na blog
Ostatní

Videosúťaž RECfruit 2018 má svojich víťazov

Skillmea
04.07.2018
4 minuty čtení
Videosúťaž RECfruit 2018 má svojich víťazov
Po úspěšném loňském nultém ročníku soutěže RECfruit přišel ještě úspěšnější první ročník, který s sebou přinesl spoustu nových video talentů. Oproti loňskému roku nevzrostl jen počet videí, ale i jejich kvalita.

Odborná porota složená z profesionálů z praxe měla těžký úkol, ale tři nejlepší videa nakonec úspěšně vybrala. Vysoká úroveň a originalita soutěžních příspěvků pomohla organizátorům k rozhodnutí udělit i letos speciální cenu a cenu ContentFruiter .

Velké poděkování patří odborné porotě i partnerům soutěže RECfruit. Bez nich by nebylo možné dostatečně ocenit nápady, snahu, věnovaný čas a odvahu soutěžících, podpořit jejich rozvoj a motivovat je k další práci videomakerů.

Výsledky prvního ročníku


Bronzová příčka
Třetí místo obsadil David Bartoš se svým videem Právě teď . Ukazuje potřebu vychutnat si život v přítomnosti. Svou práci popsal slovy: „Myšlenka videa je být v přítomnosti a nacházet potěšení v přítomném okamžiku. I když nás stále ženou nějaké povinnosti a deadliny, je třeba si najít čas a vychutnat si ho.“

Stříbrná příčka
Na druhém místě se umístilo video s názvem Lovec , které do soutěže poslal 19-letý Košičan Šimon Šebo . Video s poutavou myšlenkou „kradení duší“ zanechává v příjemci silnou emoci. Překvapením Šimonova videa byly vynikající herecké výkony dvou malých dívek, pěkné záběry a skvělá práce se zvukem. „Video, které začíná jako dětská pohádka a končí jako horor.“ Takový dojem vzbudilo zpracování v organizátorech soutěže. Nejednoznačný konec videa ve vás zaručeně vyvolá husí kůži.

Vítěz
První místo v soutěži RECfruit získalo video s názvem Again , ve kterém si 18letý Tomáš Biely z obce Hrochoť velmi originálně pohrál s myšlenkou času. V černobílém videu je hlavní hrdina zachycen v jakési časové smyčce. Poutavé zpracování porotu natolik oslovilo, že vyhrálo se značným bodovým náskokem. Tomáš své video popsal těmito slovy: „Again je krátký hraný film, který zachycuje nadpřirozenou událost související s časovým paradoxem. Celý děj se odehrává v jistém momentě, ve kterém je hlavní hrdina „uvězněn“, proto tedy Právě včas.“


Organizátor opět přidal další motivační ceny

Speciální cena
Organizátoři se rozhodli udělit speciální cenu videu, které natočil 17letý Patrik Hrabovec z Bratislavy. Své video nazval podle tématu letošního ročníku, a to Právě včas . Při hodnocení videí ale bylo známo pod názvem Smrťák . Patrikovo video si vybojovalo speciální cenu kvůli své odvaze pohrát si s tématem smrti humorně, ale také díky odlišnosti od ostatních videí. Letos takříkajíc „vyčuhovalo z davu“. Krátkou komedii o konkurzu na smrtku geniálně zakončil titulky, ve kterých hlavní aktér tančí se svým „vraždícím“ nástrojem. Speciální cena je udělena také jako povzbuzení nebát se začít as odhodláním experimentovat.

Cena ContentFruiter
Cenou ContentFruiter se organizátoři rozhodli ocenit přínos Tomáše Bílého . Ten předvedl své mistrovství ve videu Again. Tuto cenu organizátoři udělují za mimořádné dílo. V tom letošním je to za originalitu, za odvahu podívat se na věci jinak, za osobité uchopení atmosféry, podání, ale i za vtažení do děje od začátku až do konce.

V soutěži se ocitlo několik videí, které si zaslouží pozornost. Bohužel ne všechny se dají ocenit. Zmiňovaná vítězná videa, ale i shortlist finalistů si však můžete prohlédnout na recfruit.sk .

Vítězové získávají zajímavé ceny, mezi nimiž nesmí chybět online kurzy od Learn2Code .
Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

9 log známých slovenských firem předtím a teď
Ostatní
30.11.2016
Marián Kristeľ

9 log známých slovenských firem předtím a teď

V dnešním blogpostu se podíváme na historii známých slovenských firem, které působí v tech oblasti nebo na internetu. Logo by mělo splňovat několik kritérií (identifikační, významové, estetické, technologické) a na následujících obrázcích se můžeš podívat na vývoj log a posoudit, zda to byla dobrá změna nebo ne. WebSupport[Image] Vývoj loga WebSupport Logo  WebSupportu  vlevo se poprvé objevilo na jejich stránce v roce 2004, upravené logo bylo představeno spolu s velkým redesignem webu v roce 2013. Pixel Federation [Image] Vývoj loga Pixel Federation Předlohou při tvorbě loga herních vývojářů z Pixel Federation byl pejsek Max, maďarská vyžla Šimona a Lucie Šickovců. Martinus[Image] Vývoj loga Martinus.cz Vlevo vidíš první internetové logo  Martinusu , které používali v letech 2003 až 2008. Vpravo je aktuální verze populárního knihkupectví. Profese[Image] Vývoj loga Profese První logo Profese se objevilo v roce 1998 a oranžovou s černou začala tento vyhledávač pracovních nabídek používat od roku 2002 (logo vlevo). Současné logo je moderní a  Profesia  jej používá v této podobě od roku 2008. PosAm[Image] Vývoj loga PosAm Nejstarší zdokumentované logo technologické společnosti  PosAm  pochází z roku 1996, tato verze se však téměř jistě používala již od roku 1990. V roce 2003 vznikl slogan „Užitečné technologie“ a dokonce samostatné logo tohoto claimu, které se používalo v různých kombinacích s logem firmy. Současné modernizované logo společnosti pochází z roku 2012, v logu se zvětšilo jméno firmy, zmenšila se stužka, je použit modernější font a modernější design stužky. Seznam[Image] Vývoj loga Seznam.sk Své první logo používala firma  Seznam  od roku 1998 do roku 2001, následně se ještě 2-krát logo redesignovalo a přidala se koncovka .sk a od roku 2009 používá firma logo, které můžeš vidět napravo. Azet[Image] Vývoj loga Azet Portál  Azet.sk  používá své nové logo od roku 2006. Barevný vějíř z předchozí verze loga byl nahrazen 4 okvětními lístky, které celé logo zjednodušily. Lupeny charakterizují rozmanitost a pestrost produktů a webů v portfoliu Azetu. Asseco Solutions[Image] Vývoj loga Asseco Solutions Předchozí logo společnosti Asseco Solutions pochází přibližně z roku 2009 a nahrazeno bylo logem, které vidíš na obrázku vpravo. Jedná se o jemný redizanj a úpravu původního loga. Learn2Code[Image] Vývoj loga Learn2Code Naše první logo je z konce roku 2012, kdy jsme spouštěli náš vůbec první kurz. Současné logo používáme od roku 2014 a změna loga symbolizovala, že  Learn2Code  jako společnost dospěla a od prvního kurzu se posunula o velký krok dále. Za spolupráci při tvorbě tohoto blogpostu děkujeme jednotlivým společnostem, které nám poskytly předchozí verze jejich loga a také krátkou historii. Pokud máš nějaké komentáře nebo postřehy k logům, poděl se o ně v komentáři.
Ukázky prací studentů kurzu Visual Design
Ostatní
12.09.2016
Skillmea

Ukázky prací studentů kurzu Visual Design

Martin Hvizdoš je skvělý lektor, vlastně možná to ani nebude taková novinka a mnoho z vás to ví. Pokud patříte k těm nezainteresovaným a zajímá vás design, určitě si nenechte ujít info o jeho kurzech v Košicích . První den jeho kurzu Visual Design si sedli za stoly „studenti“, z nichž téměř nikdo neměl žádné znalosti z této oblasti. Během několika setkání se všem povedl úžasný pokrok. Během šesti týdnů si vytvořit své vlastní logo, vizitku, základní design manuál či navrhnout design webu? Jsou pro nás opravdu superhrdiny, vždyť uznejte sami při pohledu na všechny ty práce. Samozřejmě, že je za tím spousta času, pár ztracených nervů, možná i vlasů, ale výsledek stojí za to. S určitostí se s vámi umíme podělit o pozitivní reakce našich absolventů. [Image] Design homepage / Learn2Code kurz  [Image] Design posteru / Learn2Code kurz [Image] Design reklamního posteru / Learn2Code kurz [Image] Design vizitky / Learn2Code kurz [Image] Design vizitky / Learn2Code kurz [Image] Design vizitky / Learn2Code kurz [Image] Mockup magazínu / Learn2Code kurz [Image] Design portfolio stránky / Learn2Code kurz Martina si účastníci kurzu neuměli vynachválit a my se jim ani nedivíme, navzájem si vytvořili kamarádský vztah a občas se obdarovali i úsměvnými drobnostmi. [Image] Dobří designéři jsou čím dál více vyhledávaní a proto neházejte flintu do žita, když vám něco nefunguje tak jak má, nebo si nevíte rady. Zkuste se mrknout na naše kurzy věnované designu , možná právě během nich najdete odpovědi na zádrhely, které vám v Illustrátorových a Photoshopových snech nedají spát. Máš nějaké dotazy, tipy, doporučení? Napiš je do komentáře.
Pracovní pozice: Administrativní asistentka (studentská brigáda)
Ostatní
05.08.2016
Marián Kristeľ

Pracovní pozice: Administrativní asistentka (studentská brigáda)

V Learn2Code provádíme online a prezenční kurzy zaměřené na vzdělávání digitálních dovedností. Učíme lidi designovat, programovat webové stránky a mobilní aplikace. Do týmu hledáme komunikativní a usměvavou office asistentku, která bude mít na starosti především: • komunikaci se zákazníky a studenty našich kurzů (přes email, telefon, online chat), • komunikaci s lektory kurzů, • pomoc při pořádání kurzů a různých akcí a komunitních akcí, • vystavování dokumentů a jejich kontrola, • administrativní práce ve Wordu či Excelu, zpracovávání faktur a různých dat, • péče o chod kanceláře, • zpracovávání podkladů podle potřeby. Hledáme  studentku vysoké školy  s nástupem  co nejdříve . Určitě bys měla být precizní a trpělivá s chutí na sobě pracovat a učit se nové věci. Pokud víš co je HTML, CSS nebo PHP, je to výhoda. Pokud ne, nevadí, naučíme tě všechno, co budeš ke své práci potřebovat. Kancel máme v  Bratislavě.  Tvůj stručný životopis a pár vět, proč bychom měli vzít právě tebe, pošli na info@https://skillmea.sk. Těšíme se na tebe, ahoj. Kontakt: Marián Kristel info@https://skillmea.sk  0949 428 812    

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách