Zpět na blog
Události

Summer Code Camp v plném proudu!

Skillmea
27.07.2016
5 minut čtení
Summer Code Camp v plném proudu!
Při samotném názvu „Code Camp“ vám možná probleskne hlavou myšlenka nesoucí se ruku v ruce se vzpomínkou z dětství a jemným pohoršením se nad tím, jak jsme vděční za to, že my jsme raději než skrčení za počítačem, běhali po lese a lovili motýly. Inu, čas se nezasekl v 70. letech 20. století a jelikož si sami dobrovolně ničíme lesy, co jiného než sezení za počítačem našim dětem zůstává?! Ale ne, samozřejmě, že toto vyjádření je třeba brát s rezervou a smířit se s pokrokem technologií.

A my v  Learn2Code  jsme proto vymysleli ideální alternativu, jak zaměstnat malé nadějné programátory, kteří v koutku duše touží vytvořit si vlastní hru, kterou by mohli sdílet i se svými kamarády a předbíhat se v tom, kdo dosáhl vyšší skóre, ale také jsme připravili i aktivity, při kterých jsou počítače odloženy vzadu v kumbálku a tiše odpočívají. Pojďme tedy pěkně po pořádku.


Co se děti naučí? 


Hlavním bodem programu je vytvořit svoji vlastní a hratelnou hru. Vašim ratolestem se věnují zkušení a trpěliví učitelé, proto si není třeba dělat těžkou hlavu z toho, když něco nefunguje tak jak má, ale stačí zvednout rukojeť. Všechny kroky, které během campu uděláme, si můžete i vy doma odkontrolovat, stačí aby měl každý žáček e-mail, ať už svůj nebo rodiče, díky němu se může zaregistrovat na stránku  Scratch  a své výtvory sdílet a posouvat dále komukoli, i výše zmíněným kamarádům.


Abychom vyvrátili představu pohoršující se nad pokřivenými páteřemi a zničenýma očima, součástí každodenního programování jsou i přestávky, během kterých se musí počítač odsunout a odpočinout si, pro každého je připraveno ovoce, či jiné pamlsky.


Po vydatném obědě, kdy máme na výběr z pěti jídel, počítače odložíme a na každé odpoledne jsou pro děti připraveny aktivity. Své hlavičky si potrápí na různých logických rolích, hádankách a hlavolamech. Během celého týdne jsou účastníci rozděleni do týmů, díky čemuž se lépe mezi sebou poznávají, ale hlavně se snažíme vést naše svěřence k týmové spolupráci, jeden za všechny a všichni za jednoho! A na konci týdne vždy jeden, nejšikovnější tým s největším počtem bodů získá odměnu.


A to budou celou dobu sedět v DigiPointu?
 

Ne, na aktivity mimo naše působiště se vždy velmi těšíme! Space World/Laser Game je výborná hra pro podporu týmové spolupráce, pokud jedna skupina hraje, další má k dispozici stolní fotbal, ping-pong, kulečník a mnoho jiných kinetických her.


Jedno odpoledne věnujeme FutboXXu, při kterém opět probudíme sportovního ducha a pořádně se vyběháme. Pokud si právě nadějné programátorky řekly, že tohle není nic pro ně, tak se mýlí! Ne jednou se stalo, že baby porazili naše pyšné prince.


Stále vám nedá spát otázka, proč byste měli děti vést tímto směrem? 


Připravili jsme pro dětičky exkurzi do PIXEL FEDERATION, kde více než 180 herních nadšenců přináší zábavu pro lidi z celého světa a tedy jejich hlavním posláním je tvorba komplexních her. Vpustí nás do tajů mimořádně přátelské atmosféry celé společnosti, všichni mohou vidět jak v praxi probíhá tvorba hry, kolik znalostí a zkušeností je zapotřebí pro podobný dream job. 


Proto, pokud náhodou máte doma šikovníčky, kteří by si chtěli naprogramovat vlastní mini hru, tak šup klikněte na link:  http://bit.ly/letne-taboryještě máme pár volných míst.

Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

Více než 40 žen se učilo programovat na Rails Girls Bratislava
Události
12.07.2016
Skillmea

Více než 40 žen se učilo programovat na Rails Girls Bratislava

Více než 40 žen na jednom místě, které se chtějí učit programovat. Máte pocit, že je to utopie? :) Ne! Skutečnost, která se již počtvrté odehrála na akci Rails Girls v coworkingovém centru Impact Hub Bratislava. Rails Girls Bratislava je bezplatný programátorský workshop, který má za cíl přitáhnout více žen do IT. Chce jim ukázat, že programování není ani žádný strašák, ani čistě mužská záležitost. [Image]Organizace jsme se i letos ujali my z  Learn2Code  za pomoc I Ty v IT. Účastnicemi byly dívky nejen ze Slovenska, ale iz Čech či Rakouska. Společné mají to, že je zajímá online svět, blogování, vlastní podnikání, případně pracují ve firmách, působících v online byznysu. Většina z nich neměla žádné předchozí zkušenosti s programováním. [Image] Náplní celodenního workshopu bylo programování jednoduché webové aplikace pod dohledem zkušených mentorů. Mentoři, stejně jako dívky, nebyly jen ze Slovenska, ale přišli iz Vídně nebo Prahy. Jak to probíhaloDívky byly rozděleny do malých skupin podle předchozí znalosti programování. To se odráželo na individuálním přístupu a zajímavé různorodosti skupin, každý mentor pojal vedení své skupiny vlastním způsobem. Tento systém si pochvalovala většina účastnic, včetně Kristýny z Bratislavy: "Rozdělení do menších skupinek, podle úrovně znalostí, byl velmi dobrý krok, protože jsme se navzájem nebrzdili a každá naše otázka byla zodpovězena." Workshopová část začala objasněním pojmů jako frontend, backend a později i konkrétním vysvětlením technologií HTML a CSS. Pak se přešlo na jazyk Ruby, což je méně známá alternativa k jazyku  PHP . Dívky na vlastní kůži zažily, jaké je to vytvořit si vlastní blog, poznámkovač nebo úložiště fotek. [Image] Součástí akce byly i motivační přednášky od lidí z „fachu“, kteří dívkám řekli, jak začínali oni a proč je dobré umět programovat. Alex z Learn2Code vyprávěla, jak začínala programovat a jak získala své první zaměstnání jako programátorka. Šimon z Websupportu ukázal, že pokud umíte programovat, pracovat  můžete odkudkoli  a pro kohokoli. A nakonec mentor Tony ukázal výhody a zdroje učení se frameworku Ruby on Rails. [Image] O krok blíže k cíli Workshop je dalším z našich kroků při budování aktivní IT komunity na Slovensku a zapojování žen do ní. Je zřejmé, že po několikahodinovém workshopu z nikoho programátora neuděláte. A to ani nebylo cílem Rails Girls. Program seznámil dívky se základními pojmy, technologiemi a jejich využitím v praxi. Ale především jim ukázal, že místo v IT světě a předpoklady pro programování mají i ženy. [Image] Rails Girls Bratislava zorganizovali Learn2Code a Aj Ty v IT.  Learn2Code je iniciativa zaměřená na výuku digitálních dovedností. Aj Ty v IT pracuje na motivování dívek ke studiu a práci v IT sektoru. Workshop připravili s podporou více partnerů jako Nadace VÚB, Hewlett Packard Enterprise, Synergie, Websupport, Thirtyseventy.digital, Essential Data nebo Martinus. Fotky z akce si můžete prohlédnout na Rails Girls Bratislava facebookové stránce.
Scratch workshop pro učitele II.
Události
05.05.2016
Skillmea

Scratch workshop pro učitele II.

Learn2Code spustilo začátkem tohoto školního roku několik programátorských kroužků pro děti od 8-12 let. Naším cílem je rozšířit kroužky  přímo na školy ve spolupráci s učiteli . Učitelům nabízíme  bezplatný workshop v Košicích, Žilině a Banské Bystrici , na kterém získají všechny potřebné informace pro samostatné vedení kroužku ve své škole, včetně kompletních materiálů a metodických postupů. Obsah workshopu: • seznámíte se s nástroji a možnostmi prostředí Scratch, • programátorské koncepty prostředí Scratch (cykly, podmínky, proměnné, … až po klonování a procedury), • vytváření vlastních her a animací. Cíl workshopu: • příprava učitele pro samostatné vedení programátorského kroužku na vlastní škole, • seznámení se všemi nástroji, vzdělávacími materiály a metodickými postupy. Požadavky na učitele: • nadšení pro technologie a vzdělávání v této oblasti, • kreativita, • nejsou potřebné programátorské znalosti Instruktor:  Ľuboš Jaroš WORKSHOP TRENČIN Místo:  ZŠ Dlouhé Hony 1, 911 01 Trenčín ( mapa ) Cena:  zdarma Termín:  16. květen 2016 ( přihlašovací formulář ) Čas:  9:00 - 15:00 WORKSHOP KOŠICE Místo:  Vzdělávací IT centrum Telegrafie, Lomená 1655/1, 040 01 Košice ( mapa ) Cena:  zdarma Termín:  25. květen 2016 ( přihlašovací formulář) Čas:  9:00 - 15:00 WORKSHOP ŽILINA Místo:  Městský úřad Žilina, Náměstí obětí komunismu 1, 010 01 Žilina Cena:  zdarma Termín:  26. květen 2016 ( přihlašovací formulář ) Čas:  9:00 - 15:00 WORKSHOP BANSKÁ BYSTRICE Místo:  BIC Banská Bystrica, Rudohorská 33, 974 11 Banská Bystrica ( mapa ) Cena:  zdarma Termín:  27. květen 2016 ( přihlašovací formulář ) Čas:  9:00 - 15:00 Těšíme se na Vaši účast. Kontaktní osoba: Marián Kristel, skoly@https://skillmea.sk, +421 949 428 812 Hlavním partnerem projektu je společnost  Eset . Bližší informace k projektovému záměru naleznete na tomto  linku . [Image]
Scratch workshop pro učitele
Události
13.01.2016
Skillmea

Scratch workshop pro učitele

Learn2Code spustilo začátkem tohoto školního roku několik programátorských kroužků pro děti od 8-12 let. Naším cílem je rozšířit kroužky  přímo na školy ve spolupráci s učiteli . Učitelům nabízíme  bezplatný workshop , na kterém získají všechny potřebné informace pro samostatné vedení kroužku ve své škole, včetně kompletních materiálů a metodických postupů. Bližší informace k projektovému záměru naleznete na tomto linku.  [Image] Obsah workshopu: • seznámíte se s nástroji a možnostmi prostředí Scratch, • programátorské koncepty prostředí Scratch (cykly, podmínky, proměnné, … až po klonování a procedury), • vytváření vlastních her a animací. Cíl workshopu: • příprava učitele pro samostatné vedení programátorského kroužku na vlastní škole, • seznámení se všemi nástroji, vzdělávacími materiály a metodickými postupy. Požadavky na učitele: • nadšení pro technologie a vzdělávání v této oblasti, • kreativita, chuť experimentovat a zvědavost, • schopnost pracovat s dětmi, • nejsou potřebné programátorské znalosti Instruktor:  Ľuboš Jaroš Místo:  Bratislava, DIGIPOINT - Polus City Center (1. posch.,  mapa ) Cena:  zdarma Termín:  22. nebo 23. leden 2016 (prihlasovací formulár)  Čas: 9:00 - 15:00  Přihlaste se prosím na workshop prostřednictvím tohoto formuláře.  Tešíme sa na Vašu účasť.  Kontaktní osoba:  Marián Kristeľ  skoly@https://skillmea.sk  +421 949 428 812  Hlavným partnerom projektu je spoločnosť Eset. 

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách