Zpět na blog
Události

Scratch workshop pro učitele II.

Skillmea
05.05.2016
2 minuty čtení
Scratch workshop pro učitele II.
Learn2Code spustilo začátkem tohoto školního roku několik programátorských kroužků pro děti od 8-12 let. Naším cílem je rozšířit kroužky  přímo na školy ve spolupráci s učiteli .

Učitelům nabízíme  bezplatný workshop v Košicích, Žilině a Banské Bystrici , na kterém získají všechny potřebné informace pro samostatné vedení kroužku ve své škole, včetně kompletních materiálů a metodických postupů.


Obsah workshopu:

  • seznámíte se s nástroji a možnostmi prostředí Scratch,
  • programátorské koncepty prostředí Scratch (cykly, podmínky, proměnné, … až po klonování a procedury),
  • vytváření vlastních her a animací.

Cíl workshopu:

  • příprava učitele pro samostatné vedení programátorského kroužku na vlastní škole,
  • seznámení se všemi nástroji, vzdělávacími materiály a metodickými postupy.

Požadavky na učitele:

  • nadšení pro technologie a vzdělávání v této oblasti,
  • kreativita,
  • nejsou potřebné programátorské znalosti

Instruktor:
 Ľuboš Jaroš


WORKSHOP TRENČIN
Místo:  ZŠ Dlouhé Hony 1, 911 01 Trenčín ( mapa )
Cena:  zdarma
Termín:  16. květen 2016 ( přihlašovací formulář )
Čas:  9:00 - 15:00


WORKSHOP KOŠICE
Místo:  Vzdělávací IT centrum Telegrafie, Lomená 1655/1, 040 01 Košice ( mapa )
Cena:  zdarma
Termín:  25. květen 2016 ( přihlašovací formulář)
Čas:  9:00 - 15:00


WORKSHOP ŽILINA
Místo:
  Městský úřad Žilina, Náměstí obětí komunismu 1, 010 01 Žilina
Cena:  zdarma
Termín:  26. květen 2016 ( přihlašovací formulář )
Čas:  9:00 - 15:00


WORKSHOP BANSKÁ BYSTRICE
Místo:
  BIC Banská Bystrica, Rudohorská 33, 974 11 Banská Bystrica ( mapa )
Cena:  zdarma
Termín:  27. květen 2016 ( přihlašovací formulář )
Čas:  9:00 - 15:00


Těšíme se na Vaši účast.
Kontaktní osoba: Marián Kristel, skoly@https://skillmea.sk, +421 949 428 812
Hlavním partnerem projektu je společnost  Eset .
Bližší informace k projektovému záměru naleznete na tomto  linku .

Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

Scratch workshop pro učitele
Události
13.01.2016
Skillmea

Scratch workshop pro učitele

Learn2Code spustilo začátkem tohoto školního roku několik programátorských kroužků pro děti od 8-12 let. Naším cílem je rozšířit kroužky  přímo na školy ve spolupráci s učiteli . Učitelům nabízíme  bezplatný workshop , na kterém získají všechny potřebné informace pro samostatné vedení kroužku ve své škole, včetně kompletních materiálů a metodických postupů. Bližší informace k projektovému záměru naleznete na tomto linku.  [Image] Obsah workshopu: • seznámíte se s nástroji a možnostmi prostředí Scratch, • programátorské koncepty prostředí Scratch (cykly, podmínky, proměnné, … až po klonování a procedury), • vytváření vlastních her a animací. Cíl workshopu: • příprava učitele pro samostatné vedení programátorského kroužku na vlastní škole, • seznámení se všemi nástroji, vzdělávacími materiály a metodickými postupy. Požadavky na učitele: • nadšení pro technologie a vzdělávání v této oblasti, • kreativita, chuť experimentovat a zvědavost, • schopnost pracovat s dětmi, • nejsou potřebné programátorské znalosti Instruktor:  Ľuboš Jaroš Místo:  Bratislava, DIGIPOINT - Polus City Center (1. posch.,  mapa ) Cena:  zdarma Termín:  22. nebo 23. leden 2016 (prihlasovací formulár)  Čas: 9:00 - 15:00  Přihlaste se prosím na workshop prostřednictvím tohoto formuláře.  Tešíme sa na Vašu účasť.  Kontaktní osoba:  Marián Kristeľ  skoly@https://skillmea.sk  +421 949 428 812  Hlavným partnerom projektu je spoločnosť Eset. 
3. ročník Rails Girls Bratislava nebo dívky jsme učili programovat
Události
10.09.2015
Skillmea

3. ročník Rails Girls Bratislava nebo dívky jsme učili programovat

V pátek 4. září v pozdějších odpoledních hodinách jsme již dokončovali přípravy na letošní workshop  Rails Girls Bratislava . Bylo třeba už jen nafoukat balóny a "zábava" mohla začít. Workshop se opět konal v perfektních prostorách  Impact Hub Bratislava , kterým jsme nesmírně vděční za spolupráci a za skvělé prostory, které nám poskytli. Postupně začali přicházet mentoři i účastnice. Letos jich opravdu nebylo málo, mentorů bylo více než dvacet a přihlášených dívek bylo přes 120, z nichž jsme museli vybrat 50, které se nakonec workshopu zúčastnilo. Přihlášeny slečny byly různé národnosti, Slovenky, Maďarky, Rakušanky a byla jimi i slečna z Itálie. Jedno však měli všechny společné, těšili se na workshop a na programování.[Image] Instalační párty dopadla skvěle, účastnice a mentoři se seznámili a nainstaloval se software, bez kterého by nezvládli další den. Náladu zpříjemnily láhve sajdra  Jablečno  a sladké dobroty od  Le Sucré-sweet Manufacture . Sobota přišla rychle a plní očekávání jsme se do tohoto dne pouštěli. Registrace dívek proběhla docela rychle, všechny dostaly i dárek od nás a našich partnerů (viz foto). Naše Petka z  Aj ty v IT  otevřela celý workshop a následně se odstartoval celodenní programovací maraton. Do oběda se slečny seznamovaly základními prvky programování, dostaly „intro“ do jazyka Ruby a frameworku Ruby on Rails. [Image] Po obědě si slečny vyslechli několik motivačních prezentací, aby se nebály v životě vyzkoušet nové věci a hlavně programovat. Měli možnost vyslechnout si i proč je dobře udělat si přestávku, když už člověk cítí, že je v koncích. Po skončení workshopu jsme se přesunuli z  Impact Hub Bratislava  na afterparty do jednoho podniku, kde jsme se až do rána bavili. Rails Girls je iniciativa, která podává pomocnou ruku účastnicím, naučí je jak začít s programováním a pomůže získat nové znalosti a kontakty, které ještě v životě mohou přijít vhod. Rails Girls Bratislava  vytváří a spojuje programátorskou komunitu. Vidíme se za rok, zatím kození zdar! :)[Image]
Summer Code Camp 2015 - jak jsme to viděli my
Události
14.07.2015
Skillmea

Summer Code Camp 2015 - jak jsme to viděli my

V pondělí ráno 6. července Slovensko ovládly tropické teploty, lidé odpadávali od tepla a my jsme se chystali na letošní Summer Code Camp pro děti v  Digipointu , v nákupním středisku Polus City Center. Byli jsme plní očekávání a velmi jsme se těšili, když začaly přicházet první děti s rodiči.[Summer Code Camp 2015] Původně bylo naplánováno programování v herním vývojářském nástroji Unity, nicméně některé počítače s touto volbou nesouhlasily, a my jsme museli pokračovat s plánem B, tedy s programováním ve Scratchi. Cíl naprogramovat hru na styl Flappy Bird jsme však nezměnili :) První hodiny rychle uběhly a po vydatném obědě jsme vyrazili směrem do Petržalky, kde byla naší cílovou destinací známá vývojářská firma  Pixel Federation . Měli jsme příjemnou přednášku o game designu, o tom, jak probíhá celý proces vytváření počítačových her. Děti byly nadšené, o čemž svědčí i to, že během diskuse byla každá ruka vysoko ve vzduchu, kluci museli čelit nekonečnému množství otázek. Netřeba se ani divit, že po exkurzi v celé firmě by skoro každý chtěl v budoucnu pracovat pro Pixel Federation. [Děti během "vyučování" v letním táboře][Image] Druhý den po obědě jsme si to namířili do Mlýnské Doliny na Fakultu informatiky a informačních technologií. Tam nás čekala přednáška ve  FabLab -o tom, jak funguje 3D tisk, laserová řezačka a plotr. Nad našimi hlavami létaly i drony. Děti se (společně s námi :P) nestačily divit, co vše lze v dnešní době vytvořit, kam se technologie dostaly za poslední roky.[Image]Poslední den se nesl v duchu testování. Děti jsme rozdělili do dvou skupin a cílem bylo v týmu vytvořit jednu bludiskovou hru s určitými parametry. Výherce čekala sladká odměna, měli obrovskou motivaci. Po asi 40 minutách se ozvala první skupina s hotovou hrou. Samozřejmě ani poražení nezůstali bez odměny[Děti dostaly také certifikát] Děti dostaly certifikát o úspěšném absolvování celého tábora , jsme pyšní na každého, protože tvrdě pracovali, všichni byli velmi šikovní. Můžeme tedy konstatovat, že učit se programovat se dá is úsměvem a že nikdy není dost brzy začít s programováním. Věříme, že děti si odnesly cenné znalosti a budou mít krásné vzpomínky na tyto tři dny. My se už teď moc těšíme na následující Summer Code Camp! Příjemné léto všem a nezapomeňte, že Learn2Code je fajn!

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách