Zpět na blog
Ostatní

Podporte nás 2 percentami z daní

Skillmea
01.02.2016
5 minut čtení
Podporte nás 2 percentami z daní
I letos mohou zaměstnanci, fyzické i právnické osoby věnovat 2% ze svých daní neziskovým organizacím. Občanské sdružení Learn2Code bylo založeno v prosinci 2012 za účelem poskytování a šíření vzdělávání v oblasti nejmodernějších technologií.


Co jsme udělali v roce 2015?
V létě 2015 jsme dvakrát zorganizovali dětský programátorský tábor  Summer Code Camp . Tohoto tábora se zúčastnilo téměř 40 dětí ve věku 10 až 14 let a během 3 dnů se jim podařilo naprogramovat si vlastní hru ve vizuálním programovacím jazyce Scratch. Se začínajícími programátory a programátorkami jsme strávili skvělé 3 dny a těšíme se na další podobný kurz pro nejmladší kodéry.
4.-5. září 2015 jsme do Bratislavy přitáhli potřetí mezinárodní workshop  Rails Girls Bratislava . Tohoto 2-denního bezplatného workshopu se zúčastnilo více než 50 dívek, které se učily základy tvorby webstránek a webových aplikací v Ruby on Rails pod dohledem více než 20 mentorů ze Slovenska, Čech a Rakouska.


V září 2015 jsme otevřeli 3 programátorské kroužky pro děti ve věku 10 až 14 let. Během těchto kroužků se děti pod vedením svého letkora učily základy algoritmického a logického myšlení a tvořily vlastní hry ve vizuálním programovacím nástroji Scratch. Naším cílem je rozšířit tyto kroužky na školy po celém Slovensku a právě proto jsme v lednu 2016 zorganizovali v Bratislavě bezplatné workshopy pro učitele ze základních škol.
Zapojujeme se i do evropských a světových iniciativ na podporu programování a IT vzdělávání, jako je EU Code Week nebo Hour of Code. Během 

Název: Learn2Code
Forma: občanské sdružení
Sídlo: Hviezdoslavovo nám. 20, 811 02 Bratislava
IČ: 42346703
DIČ: 2023850763


Pokud jste zaměstnanec a nepodáváte daňové přiznání:

  1. Do 15.2.2016 požádejte svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování zaplacených záloh na daň. Požádejte ho o vystavení   Potvrzení o zaplacení daně .


  2. Pokud jste v roce 2015 odpracovali dobrovolnický minimálně 40 hodin a získáte o tom  Potvrzení od organizace/organizací , pro které jste v roce 2015 dobrovolnicky pracovali, vypočítejte si 3% ze zaplacené daně.

  3. Vyplňte  PROHLÁŠENÍ  o poukázání 2% a obě tiskopisy spolu s Potvrzením doručte do 30.4.2016 na daňový úřad dle vašeho bydliště (pokud poukazujete 3% z daně, povinnou přílohou je i Potvrzení o odpracování minimálně 40 hodin dobrovolnické činnosti).

Pokud jste fyzická osoba, která si daňové přiznání podává sama (OSVČ): 

  1. Pokud jste v roce 2015 nebyli dobrovolníkem, nebo dobrovolnicky odpracovali méně než 40 hodin, vypočítejte si 2% ze zaplacené daně (suma musí být minimálně 3 €).
  2. Pokud jste v roce 2015 odpracovali dobrovolnický minimálně 40 hodin a získáte o tom Dobrovolnictví-Vysílající organizace 2015  nebo  Dobrovolnictví-Příjemce 2015 , vypočítejte si 3% ze zaplacené daně.
  3. V daňovém přiznání pro fyzické osoby jsou kolonky na poukázání 2(3)% daně ve prospěch Learn2Code oz
  4. Řádně vyplněné daňové přiznání doručte do 31.3.2016 na daňový úřad dle Vašeho bydliště a v tomto termínu i zaplaťte daň z příjmů.


Pokud jste právnická osoba:

  1. Pokud do 31.3.2016 darujete na veřejně prospěšné účely částku ve výši alespoň 0,5% své daně, můžete poukázat 2% daně z příjmu.
  2. Pokud do data podání daňového přiznání nedarujete pro veřejně prospěšné účely částku ve výši alespoň 0,5% své daně, můžete poukázat pouze 1% daně z příjmu.
  3. Řádně vyplněné daňové přiznání doručte ve lhůtě, kterou máte k podání daňového přiznání, na daňový úřad dle Vašeho sídla a v tomto termínu i zaplaťte daň z příjmů. 

V případě jakýchkoli dotazů nám napište email nebo zavolejte 0948 828 228.


Děkujeme za podporu našich vzdělávacích aktivit.

Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

Nastartuj svou kariéru v IT na našich kurzech
Ostatní
05.06.2015
Skillmea

Nastartuj svou kariéru v IT na našich kurzech

Řešil jsi už někdy reálný projekt na nějakém kurzu s možností vydělat si při tom peníze? Ano, dobře čteš, není to žádný vtip, totiž absolventka našeho kurzu  Visual Design  se svým závěrečným projektem úspěšně odstartovala svoji kariéru v grafickém designu. Jednoho dne se nám ozval klient, abychom pro něj vytvořili firemní logo. Navrhli jsme mu, že si vyzkoušíme zakázku posunout našim studentům z kurzu, aby v rámci závěrečného projektu vytvořili logo na základě specifikace. Souhlasil. Toto je vítězné logo:[Vítězné logo] Když jsme poprvé viděli hotové projekty, zůstali jsme mile překvapeni – všechny měli vysokou úroveň, odrazily se na nich týdny učení. O kvalitě prací svědčí také fakt, že klient si nakonec vybíral ze tří návrhů své nové firemní logo. Samozřejmě, autorka loga, tedy absolventka našeho kurzu byla i finančně odměněna. Myslím si, že každá strana byla maximálně spokojena: klient obdržel vysněné nové logo a náš absolvent si vydělal první peníze znalostmi nabytými během kurzu. Co víc si přát? Zbývající loga: [Image][Image][Image] Pokud jsi doposud váhal s přihlášením se na jeden z našich kurzů, doufáme, že jsme tě dokonale přesvědčili. Možná ty budeš dalším úspěšným absolventem, který si z kurzu odnese hotový projekt do svého portfolia. Pokud máš zájem o vytvoření loga nebo nového webu a chceš využít našich šikovných studentů, určitě se  nám ozvi  ;) Pojď, přidej se k nám a posuň své skills na  L2C  úroveň! 
Ukázky prací studentů kurzu Web Designer II.
Ostatní
10.03.2015
Skillmea

Ukázky prací studentů kurzu Web Designer II.

V našem předchozím blog postu jsme vám ukázali weby, které vytvořili studenti kurzu Web Designer v Košicích. Dnes si prohlédněte další ukázky prací našich studentů, tentokrát z bratislavského a žilinského kurzu Web Designer. Weby jsou vytvořeny s použitím HTML, CSS a JavaScriptu/jQuery, v některých případech je to i CSS preprocesor SASS. Konkrétní ukázky prací [Image] Filip udělal takový web pro svou přepravní společnost[Image]Tuto hypoteční kalkulačku vytvořil během 3měsíčního kurzu Tomáš[Image][Image]Již 24. března 2015 začíná další bratislavský kurz webdesignu pro začátečníky s Romanem Hraškem / yablkem, na kterém se naučíte tvořit webové stránky s použitím HTML, CSS a jQuery. Bližší info a přihlášku naleznete na  https://skillmea.sk . Kurz Web Designer od dubna 2015 otevíráme iv Košicích, informace o kurzu a přihlášku je naleznete na  tomto linku . Máte-li nějaké dotazy ke konkrétním webům nebo ke kurzu, napište je do komentářů.
Ukázky prací studentů kurzu Web Designer
Ostatní
18.01.2015
Skillmea

Ukázky prací studentů kurzu Web Designer

Prohlédněte si ukázky prací studentů našeho košického  kurzu Web Designer , kteří během 72 hodin na kurzu a dalších desítek hodin strávených samostudiem a zkoušením, vytvořili tyto weby. Studenti neměli téměř žádné předchozí zkušenosti s tvorbou webů, takže pod vedením lektora  Matúše  odvedli opravdu skvělou práci. První měsíc se věnovaly jen HTML a CSS, neboli úlným základům, na kterých stojí každá webstránka. V dalším měsíci weby přizpůsobily pro prohlížení na mobilních zařízeních, jelikož v současnosti již téměř 50% uživatelů přistupuje na web z tabletů nebo mobilů. Poslední 3. měsíc jsme se věnovali JavaScriptu a jQuery, pomocí kterých jsou webové stránky oživeny různými animacemi a efekty. 2 studenti získali námi avizovanou  stáž u lektora Matúše , takže budou na denní bázi v kontaktu s kódováním a prací na reálných projektech. Všem držíme palce ve svém dalším rozvoji, spoustu dobrých webů a spokojených klientů ;)  Konkrétní ukázky prací[Image] Personální stránka Matouše[Image] Matoušův web pro SKI Dubovice[Image] Mirka vytvořila web pro chovatelskou stanici[Image] Petrin web zprostředkovává práci pro zdravotní sestry[Image] Zuzanin web je zaměřen na projekci a realizaci zahrad Pokud se chceš také naučit tvořit webové stránky od úplných základů, v Košicích budeme otevírat další kurz. Stačí se nezávazně  přihlásit  a počkat na zveřejnění termínu ;)

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách