Zpět na blog
Novinky

Ozoboti v akci

Skillmea
16.09.2016
2 minuty čtení
Ozoboti v akci
Zalistujme trochu v našich pamětech a vraťme se do dětských dob, kdy měl každý velké sny. Určitě mnoho dušiček toužilo po svém vlastním robotovi, super kámoši, kterého si může s sebou kamkoli vzít. Možná jsme si tehdy ani neuměli představit, že se stanou mini pomocníky našich ratolestí a touto cestou si budeme i my moci splnit dětský sen.

Náš  lektor Ľuboš  přišel jeden den se záhadnou krabičkou v ruce a jiskřičkami v očkách, když krabička odhalila své tajemství, hned jsme ho zavalili desítkami otázek.

Co je divu?

Pokročilá robotika, pěkně designově zaobalená a natlačená do chytrého robota se jménem Ozobot.

V Learn2Code jsme si ho hned začali testovat, vždyť koho by nelákalo zjistit co tento mini kluk dokáže. Zjistili jsme, že je to velká legrace, s Ozobotem se zabaví malý ale i velký programátoři. Pomocí OzoBlockly si můžete v online prostředí poskládat svůj vlastní kód, který nahrajete pouze přiložením robota na obrazovku. Jeho ovládání může být jednoduché a intuitivní, nebo jej můžete programovat pro provádění těch nejsložitějších kombinací, které vás jen napadnou.

Ozobot 2.0
Také jsme vyzkoušeli kreslení bludišť, ve kterých měl robot různě blikat, otáčet se nebo změnit směr cesty a představte si, že to všechno zvládl. Aby mu nebylo smutno, přinesli jsme mu i kámoše a to jste měli tedy vidět, honička robotů v přímém přenosu. Třeba však dávat pozor na správný kód, aby se vaši kamarádi nesráželi, v jednoduchosti řečeno "double trouble". Čím více robotů, tím více legrace a opět mnoho nových možností na bludiště či různé kreslené obrazce. Proto se už naši Ozoboti neumí dočkat zahájení kurzů, kde se utkají se svými novými kamarády. Tak už dál nenechávejte jen tak rozplynout své dětské sny a staňte se novými kámoši s Ozoboty, už na vás čekají!

Více informací o našem zbrusu novém kurzu pro děti naleznete  zde .


Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

Redesign našeho webu Skillmea.cz
Novinky
12.11.2015
Skillmea

Redesign našeho webu Skillmea.cz

Na začátku jsme v Learn2Code poskytovali jen klasické prezenční kurzy ve workshopové místnosti s lektorem a studenty. Začátkem letošního roku přibyl i online kurz  Webrebel  a my jsme na základě zpětné vazby od studentů začali připravovat změny v naší vzdělávací aplikaci. Přečtěte si o redesignu našeho webu ao nových funkcích, které přibyly pro studenty našich online a prezenčních kurzů.[Image] Rychlejší aplikaceNejvětších změn se dočkalo webové rozhraní přihlášených uživatelů – studentů některého z online kurzů  Webrebel  nebo prezenčních kurzů. Po vstupu do vybraného kurzu mají studenti k dispozici samotná videa, jejichž načítání je mnohem rychlejší, celá webová aplikace je mnohem svižnější. Je to i díky JavaScriptové knihovně  React.js , kterou jsme použili na front-endu. Na back-endu jsme zůstali věrní Ruby on Rails. [Image] Real-time diskuseDíky použití Reactu jsme mohli implementovat i real-time diskusi, čili diskutující okamžitě vidí, když dostávají odpověď, vše funguje bez znovu načítání celé webové stránky. Je možné si také zobrazit a skrýt diskuze ke konkrétnímu kurzu. [Image] Nové uspořádání kapitol a sekcePro zvýšení přehlednosti jsme přidali sekce do jednotlivých kapitol, ocení to hlavně studenti našich online kurzů, kde ve všech třech Webrebel kurzech je více než 100 kapitol. Každá sekce obsahuje videa, která tematicky k sobě patří. Pokud k videu patří i jiný materiál (např. zdrojový kód), nachází se přímo pod konkréntým videem. Domácí úkoly (zadání) se nacházejí mezi kapitolami. [Image] Activity feedPřibyl také tzv. activity feed, kde studenti najdou přehled všeho důležitého, co se událo, pokud nebyli přihlášeni. Najdou zde notifikace o nových domácích zadáních, diskusních vláknech ke kurzu, odpovědích na diskusní příspěvky, nových videích v kurzu a pod. [Image] Rádi si vyslechneme zpětnou vazbu na náš nový web, zanechte nám komentář pod blogem nebo vyplňte  tento anonymní formulář.
Proč se přihlásit k Rails Girls?
Novinky
27.07.2015
Skillmea

Proč se přihlásit k Rails Girls?

Blíží se datum letošního Ruby on Rails workshopu  Rails Girls Bratislava , pokud se stále rozhoduješ zda se přihlásit nebo ne, tak máme pro tebe pomůcku. Zeptali jsme se našich skvělých lektorů, proč by oni doporučili tento workshop.[Rails Girls] Ivana Drábiková: „Workshop Rails Girls bych doporučila dívkám, které studují informatiku nebo podobné technické obory. Mohou zde poznat desítky jiných žen se zájmem o programování, doplnit si hladinu motivace, získat nová přátelství a vytvořit krásnou webovou aplikaci. Důležité přitom je, že jde o workshop s heslem No Boys Allowed, čili si budeme rozumět :D Navíc, workshop organizují cool lidé, tak se máte na co těšit ;) Vezměte i kámošky!" Ramon Huidobro: "Je think that the Rails Girls workshop is truly special. Je to relaxační, procházení životního prostředí k learn o wonders of programming. " Tomáš Vestenický: "Rails Girls je super, protože se holky mohou seznámit s "cool" programováním v přátelském prostředí a zdarma. Nejde o nějaké stereotypní "sklepní" aktivity, kde se sejde spousta nerdů, kteří jen stále točí o svém a nikdo jim nerozumí. Na Rails Girls je hlavní focus na účastnice, v prostoru se pohybuje spousta přátelských mentorů, kteří jsou ochotni pomoci, často větší skupině dívek.Takto se spolu naučí více, přirozeně se komunikuje, všichni se zapojují a nikdo se nenudí. Abych to nějak shrnul, TOP výhoda Rails Girls jsou znalosti (rozhled) poskytnuté v ultra-přátelské atmosféře :)" Miloš Blaško: „Internet se stal nedílnou součástí našich životů a jeho stavebními bloky jsou právě webové stránky. I proto by měl každý z nás rozumět alespoň základním principům tvorby webů a webových aplikací. Rails Girls je skvělá příležitost, jak se za jeden den dostat do obrazu, poznat nové tváře a naučit se něco fakt užitečného." Oliver Křiška: "Odpověď na tvou otázku ve zkratce: https://www.youtube.com/watch?v=mCDkxUbalCw" Anton Bangratz: "Rails Girls Bratislava facilidady učí v skvělé atmosféře, kde se rozšiřuje do webového programování, je doveden v bezproblémové módní módě. Rails Girls somewhere in Europe a používá semi workshop jako stepping kamene k embrace programování úspěšně jako career option and/or hobby. !", then you should attend Rails Girls and dive it a try to start learning." Martin Lipták: "Workshop Rails Girls může hlavně netechnickým účastníkům ukázat, že programování není žádná magie nebo těžká věda, ale něco, co se dá pochopit, naučit a využít pro zlepšení života lidí." Pilar Huidobro: " Je attended my první Rail Girls workshop because it sounded like a great opportunity to learn about a programming language that I had no idea obout. When I went, it was like a party! Pohodli lidé z všech procházek života - všechny ty, které mají svůj postoj v kódu. go to learn, setkání lidí a získáváte do awesome world of programming."
Získej stáž po absolvování našeho kurzu
Novinky
03.10.2014
Skillmea

Získej stáž po absolvování našeho kurzu

Chceš pracovat na zajímavých webových projektech, které mají minimálně celoslovenský potenciál? Pro úspěšné absolventy našeho kurzu Web Designer v Košicích jsme připravili nabídku 1-měsíční stáže a možnost pracovat na webech, které má ve svém portfoliu lektor kurzu Matúš Marcin. Nepůjde o žádné uměle vytvořené úkoly, ale o reálnou práci přímo s Matoušem, který tě bude coachovat a získáš tak skvělou příležitost, jak vedle něj profesionálně vyrůst. Po skončení stáže budeš moci pokračovat v práci na těchto projektech, nebo minimálně získáš super referenci do svého životopisu. Z potenciálních projektů, na kterých můžeš během stáže pracovat, můžeme zmínit například velký slovenský portál Akciomat , redesign eshopu Behnaboso.sk  a ještě 1 další startup projekt. Všechno jsou to reálně zaběhnuté nebo aspirující projekty. Místo práce bychom domluvili po ukončení kurzu, můžeš však sedět v kanceláři přímo s Matoušem, v coworkingu Eastcubator, nebo dělat z domova. Pokud máš full-time zaměstnání, vymyslíme způsob, jak se časově sladit, abys všechno stíhal(a). Zaujalo tě to? Přihlas se na kurz , odmakej si ho po dobu 3 měsíců a začni svou novou kariéru.

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách