Zpět na blog
Události

iKid Summer Code Camp

Skillmea
20.08.2013
2 minuty čtení
iKid Summer Code Camp
Myslíte si, že programování je jen pro dospěláky? 21 šikovných kodérů ve věku 11 až 15 let nám dokázalo, že i pro ně je to hračka ;) Během neuvěřitelných 3 dopoledne se pod vedením šikovných lektorů Maja a Peťa dostali od úplných základů až k naprogramování vlastní hry.
První den po úvodním seznámení se a představení všech se začalo s programováním. Nejdříve bylo třeba zvládnout základní pojmy jako např. náboženství. proměnné, metody, větvení a opakování, pole a pod. Potom následovala instalace prostředí Kidsruby na všechny počítače a mohlo se začít s psaním kódu. Po tomto úvodu do světa programování v programovacím jazyce Ruby si všichni nakreslili v grafickém editoru vše potřebné pro vlastní hry: pozadí, vetřelce, ničící střely a mnoho jiného. Druhý den se našim začínajícím kodérům podařilo jednotlivé postavičky rozhýbat, umožnit jim střílet ničící střely a tak zneškodňovat vetřelce a nepřátele. Během třetího dne děti všechny elementy svých her propojovaly, vylepšily a vyladily tak, aby hra fungovala podle jejich představ.
Se začínajícími programátory a programátorkami jsme strávili i skvělá odpoledne bez počítačů a zdrojového kódu. Navštívili jsme například městečko povolání Eduplex , ve kterém si mohli vyzkoušet jednotlivá povolání a jejich význam pro každodenní život. Na překážkách v lanovém centru na Kolibě jim to šlo stejně dobře jako za klávesnicí (ne, nepodařilo se nám je unavit :-) . pro které je programování her každodenním chlebíkem, a zeptat se jich jen chtěli (ai to udělali :-))
Na závěr chceme poděkovat instruktorům Mariánovi a Petrovi a spoluorganizátorkám Jance a Zuzke za perfektní spolupráci. Dále všem, kteří nám pomohli s organizací iKid Summe Code Campu , kreativnímu prostoru The Spot za poskytnutí prostoru, ale především dětem.


Těšíme se na další kurz pro naše nejmladší kodéry. 

Rado & Marián, Learn2Code.
Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

Skillmea Demo Day
Události
01.07.2013
Skillmea

Skillmea Demo Day

První 3-měsíční kurz Learn2Code jsme úspěšně ukončili eventem DEMO DAY, který se konal v pátek 28.6.2013 v Connect-Network v Cvernovce. Na začátku programu jsme představili Learn2Code jako vzdělávací program zaměřený na výuku nejmodernějších technologií v oblasti vývoje webu, mobilních aplikací a designu. Štefan v krátkosti prezentoval svou zkušenost z pohledu instruktora a vyprávěl nám o nových programech, které připravujeme: • Web Designer (6 týdnů) – je nový kurz zaměřený na základní webové technologie HTML/CSS a Javascript. Po prvním kurzu chceme dát studentům, kteří ještě nemají s webdesignem žádné zkušenosti víc prostoru si vyzkoušet a naučit se tvořit webové stránky. • Web Developer (12 týdnů) – tento kurz bude zaměřen na vývoj webstránek v Ruby a Ruby on Rails. Na základě našich zkušeností bude kurz updatován o nové kapitoly a zároveň bude připraveno více zadání na doma, aby si mohl každý dostatečně vše procvičit. Hned po Štefanovi jsme uvítali na pódiu Petra Paulise ze společnosti min60 , který bude hlavním instruktorem pro náš nový kurz iOS Developer . Peter připravil koncept, ve kterém od základů budete vyvíjet vlastní mobilní aplikaci. Během 12 týdnů projdete všemi hlavními vývojářskými nástroji potřebnými pro vývoj appky pro iPhone nebo iPad. Hlavním programem byla prezentace 5 projektů našich studentů, kde se představili: 1. TodoWorm – social todo aplikace, která vás kontroluje zda splňujete své stanovené cíle a dokonce vás i upozorní, když jste testu před termínem či po termínu. (3. místo) 2. SportovníDeník – aplikace vytvořená pro děti, kterým zde můžete vytvořit sportovní deník a podpořit je ve sportu. (1. místo) 3. DeliveriX – online software (SaaS) pro řízení gastroprovozu vytvořený na základě dlouholetých zkušeností majitele www.deliveriX.cz (2. místo) 4. PingPong.sk – sociální síť pro sportovce (zatím stolní tenis), kde mají možnost všichni komunikovat a sdílet dění ve svém sportu. 5. Radar - platforma, kde si můžete najít živnostníka podle referencí, lokality, ceny a dalších kritérií. Některé projekty ještě nejsou úplně dokončeny a linky zveřejníme později. Nejlepší 3 projekty vyhodnotila  porota ve složení Ivan Kopčík ( Websupport ), Ivan Debnár () a Vladimír Švač ( KPMG ). Děkujeme i za věnované ceny - Webhosting od společnosti Websupport a prezentační předměty od Heroku . [Image]Na závěr jsme představili Learn2Code vizi, kterou je pokračování ve vzdělávání a tvorbě nových kurzů. Za tímto účelem chceme zřídit moderní učebnu s potřebným hardwarem, softwarem, e-learningem a knihovnou a vytvořit tak pro všechny studenty vhodné podmínky pro vzdělávání. Tento prostor chceme zpřístupnit pro každého a vytvořit tak prostor, kde se budou rodit noví digitální experti. Ještě jednou děkujeme všem za podporu Learn2Code a účast na DEMO DAY a těšíme se na další kurzy.
Jak bylo na Profesia days
Události
03.03.2013
Skillmea

Jak bylo na Profesia days

I letos se uskutečnil veletrh práce Profesia Days, který se konal 20.-21.02.2013 na výstavišti Incheba Expo v Bratislavě a poprvé se ho zúčastnil i tým Learn2Code. Profesia days je největší veletrh práce, letos se ho zúčastnilo více než 90 firem, které dohromady obsazovaly více než 3 400 pracovních míst. Letošní ročník veletrhu navštívilo přibližně 17 000 zájemců o práci, z toho velkou část tvořili studenti. Na návštěvníky čekal kromě pracovních nabídek také bohatý program nejen na hlavním pódiu, ale byly to i četné odborné semináře, konzultace, testování počítačových a jazykových znalostí a další aktivity. [Image] Hlavním partnerem Profesia days byla personální agentura McRoy Slovakia, Vaši znalost angličtiny jste měli možnost otestovat s the Bridge, IT Learning mimo jiné nabízel bezplatné ukázkové počítačové kurzy a The Spot mluvil o možnostech zahájení vlastního podnikání. Samozřejmě byly zastoupeny i mnohé další firmy, které měly zajímavé prezentace a přednášky na různá témata týkající se nejen kariéry či zaměstnání. Learn2Code na veletrhu propagoval svůj kurz tvorby internetových projektů, rozdával informační letáky a získával zpětnou vazbu. Do soutěže na Profesia days jsme věnovali účast na kurzu a druhý den výstavy to byla navíc i prezentace na téma: „Vytvoř vlastní internetový projekt za 3 měsíce“. Rado Bednář vyprávěl o start-upech a zmínil několik inspirativních příkladů i ze Slovenska a tak ukázal účastníkům, jak je důležité se neustále učit něco nového nebo zlepšovat základy, které člověk má. V závěru blíže představil projekt Learn2Code, co nabízí a co se účastník naučí. Lidí prezentace zaujala, což se ukázalo na mnoha otázkách z obecenstva. Děkujeme portálu Profesia.sk, že nám umožnil účastnit se jejich veletrhu, budeme se těšit na další spolupráci. Umožnilo nám to zjistit feedback na projekt, co lidé potřebují a chtějí a také se nám podařilo navázat kontakty s některými potenciálními partnery. Vidíme se za rok;)

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách